1 Ağustos 2013 Perşembe

kağıt

transfer kağıdı: http://www.oskar.com.tr/index.php/copyfun-grey/

transfer kağıdı pahalı ve baskı devre için bir çok alternatif kağıt çeşidi bulunmuş durumda(elişi,dergi,vb). bende kendi keşfim sonucunda adını bilmediğim bir kağıt önereyim ve sonuç transfer kağıdından hiç bir farkı yok.
çalışma masamın üstü beyaz olduğundan çok göz alıyordu ve kaplama yapmak için yapışkanlı ağaç desenli tahta kaplama kağıdı almıştım. yapışkan yüzeyine ulaşmak için , yapışkan yüzeyi koruyan kısmı ayırmak gerekiyor tabi. koruyucu kısmı , transfer kağıdının plastiğimsi yüzeyine çok benziyordu ve denemeye karar verdim. 7 dk ütüyü tuttum sonuçta en ufak bir taşma yoktu en ufak bir toner kağıtta kalmamıştı. sonuç olarak transfer kağıdından alınan sonuçtan en ufak fark yoktu

bilgiler: http://320volt.com/aluminyum-folyo-ile-pcb-baskisi/

-----
lazee etiket kağıdı: http://www.canpas.com/index.php?option=com_content&view=article&id=95&Itemid=107
etiket kağıdı, etiketlerin yapıştırıldığı kaygan ve yağlı yüzeyli kağıttır.

İki tür etiket alabilirsiniz. Birincisi lazer yazıcılar için etiketler var bunu alır arka zemindeki parlak kaygan kağıdı kullanırsınız. İkinci ihtimal sürekli form olarak isimlendirilen nokta vuruşlu yazıcı etiketlerinden alırsınız burada da size parlak kaygan zeminli kağıt gerekiyor.

bilgiler: http://320volt.com/etiket-kagidi-ve-laminator-ile-pcb-basma-0-25mm-pad/comment-page-1/#comments

http://320volt.com/pcb-baski-devre-yapiminda-farkli-bir-yontem/
***********

asetat kağıdının iyisi olması lazım kötülerini anlamak için palaklığına bakın kötüsü daha mat olur.
 -
Kagıt….: Her hafta yayınlanan Teknosa..bauhaus..vs vs reklam kitapçıkları.
Yazızı HP lazer 1018.
işin sırrı 5 ila 6 defa laminasyondan geçirmek ve tam soguyana kadar normal ısıda masada bekletmek. sonra su dolu kaba da kagıdı sıyırmak.

----

aseton ile ütüsüz devre çıkartma:
http://320volt.com/baski-devre-hazirlamak-icin-degisik-bir-yontem-aseton/
--
reklamcıların vinil(vinyl) tabir ettikleri kağıdın atık kısmı ile 0 TL ye kaliteli baskı yapabilirsiniz
Vinil kağıdına galiba reflektif (reflective) kağıdı da diyorlar
bilgi: http://www.picproje.org/index.php?topic=4032.0
http://www.picproje.org/index.php/topic,160
--
forover multitrans kağıdı:
http://www.picproje.org/index.php?topic=160.615
kağıdın adı forever multitrans ben bunları istanbulda baskı yapan copy centerlardan alıyorum 3 tl gibi bir fiyatı var boyutu a4 ebatlarında ama ben genelde a6 ebatına küçültüp 4 adet baskı alıyorum
kullandığım yazıcı HP p1102 sonuçlar gayet iyi smd (soic tssop tqfpn) malzemeleride rahatlıkla basabiliyorum

http://www.otsdijital.com/tr/urunler/forever-multitrans
bu siteden A3 boyutunda 1.9 tl (kdv dahil) dediler. istediğiniz miktarda gönderiyorlar. 10 adet sipariş verdim.
birkaç deneme yaptım. yollar çok düzgün çıkıyor. fakat dolgu olan yerler tam düzgün çıkmıyor.kağıdı bir tarafından tutarak ve yavaşça  çekerek plaketten ayırabiliyorsunuz. ovalama derdi yok.
forever multi trans kağıdı ile geniş yüzeyler tam net çıkmıyor ancak ince yollarda süper oluyor

forever multitransın kullanma talimatlarında "ısının yavaşça yükselmesini sağlayan silikon pad mutlaka kullanılmalıdır" diyor. biz ya direkt ütülüyoruz ya da araya bir kağıt koyarak ütülüyoruz. bakır kaplı alanların düzgün çıkmamasının sebebi bu mu acaba. youtube dan videolarını izledim. adam presten kısa bir süre sonra kaldırıyor kağıdı ve mükemmel bir baskı elde ediyor.

devreyi basmadan önce plakete hafif bir zımpara atın yoksa kağıt plakete mükemmel yapışıyor ve kağıdı plaketten çıkartmak işkenceye dönüşüyor . 

----
hp semi glossy photopaper kağıdı
hp semi glossy photopaper da dolgu da ince yollarda mukemmel cikiyor. Ovalamak yok kagidi temizleme derdi yok. Utule cek cikar asite at hepsi bu. Deneyin ne kadar kolay oldugunu gorun.
http://www.picproje.org/index.php/topic,160.630.html
kağıdı burdan temin edebilirsiniz: http://www.teknosa.com/kategori/bilgisayar/kagit/413/125350023/hp_q2510a_q2510hg__hf_semi_glossy_everyday_photo_paper

HP semiglossy photo paper A4. 100 tanesi 15TL ye aldım. Ve ütü yöntemiyle kuşe kağıda göre çok daha iyi sonuçlar aldım. Sizde deneyebilirsiniz. Üzerine en koyu şekilde toner ile çıktı alırsanız sonuç daha mükemmel oluyor. Tonerin üstü kağıdın kapması ile kaplanıyor böylece o yollar hiçbir şekilde erimiyor. Boş olan yerlere de kağıt yapışmıyor. Suyla sökmeye de ayrıca uğraşmıyorsunuz. 

----

çıkmayan yerlerin genelde sorumlusu temizlik oluyor. PCB ve baskı aldığınız yüzeye elle dokunursanız çıkmıyor bendede. Bu yüzden PCB yi son olarak aseton ile siliyorum ben tavsiye ederim. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder