2 Ekim 2011 Pazar

silikon vadisi

http://www.eksisozluk.com/show.asp?t=silikon+vadisi&kw=&a=&all=&v=&fd=&td=&au=&g=&p=3#

kuzey kaliforniya'da san francisco'nun guneyindedir..

slikon ismi, bolgedeki semiconductorsrketlerinin yogunlugundan gelir. vadi isminin kaynagi, bolgedeki santa clara vadisidir. palo altomenlo park,san josemountain viewsunnyvale sehirleri vadiyi olusturur.

adobeapplegoogleyahoo, ebayfacebookoraclehp ve intel'in merkezleri buradadir. microsoft'un merkezi ise enteresan bir sekilde redmond'dadir (bkz: seattle)



------


yaklasik 9 yil icinde yasadiktan sonra, icinden san francisco korfezine ulasilabildigini ogrendigim bolge. palo alto'da embarcadero yolunun sonunda bir doga koruma merkezi var ve buradan korfeze ulasilabiliyor. evet, bu nufus yogunlugunun oldukca fazla oldugu bolgenin denize kiyisi var ama deniz kiyisindaki batakliklari koruma adina kiyida hemen hic bir yapilanma yok. bize inanilmaz geldi, hemen kiyida bir kofteci acma, arsa kapatma planlari yaptik.
daha sonra yaptigim arastirmada eskiden milpitas, alviso dolaylarinda da bir liman oldugunu ogrendim. silikon vadisinde bir kordon boyu yapilabilirdi, muhendisler aksamlari korfez kiyisinda gezmeye cikabilirdi, cigdem citletebilirdi. vapura binip san francisco'ya gidebilirdi.
ama cevreci insanlarin oylari ile, batakliklar ve buralarda yasayan kus turlerinin korunmasi daha onemli gorulmus. kus gozlemciler ellerinde durbunleri ile bataklik cevrelerinde geziyorlar, resim cekiyorlardi.




Hiç yorum yok:

Yorum Gönder