24 Temmuz 2013 Çarşamba

3 idiots filmi hakkında bilinmeyenler

3 IDIOTS HAKKINDA BİLGİLER 


* Rancho rolü aslında Shah Rukh Khan'a teklif edilmiş fakat iş yoğunluğu yüzünden filme zaman ayıramayacağını söyleyerek reddetmiş.


* Kareena KApoor her zaman Rajkumar Hirani ile çalışmak istemiş bu yüzden kendisini Pia rolü için hazırlamış. 

* Hint işletme enstitüsünde çekilen film "İmparatorluk Mühendislik okulu" olarak gösterildi. Aşağılama sahneleri kızlar yurdunda çekildi ve tüm kızların önünde. Aktörler bunun çok rahatsızlık verici olduğunu söylediler.

* Her rol için kendini iyice hazırlamasıyla bilinen Aamir Khan kendi doğumgünü pastasını bile yememiş, soranlara ise "Bu aralar sadece süt ve muz ile besleniyorum. Rolüm için kilo vermem gerekiyor " demiş. Ghajini'den sonra Rancho gibi bir karakter canlandırabilmesi için kaslarından kurtulması gerekiyordu.


* Madhavan(Farhan Qureshi rolü) gerçekte de dizinde bandaj vardı. Geçirdiği bir sakatlık yüzünden bandaj takması gerekmişti Aamir ise bunu senaryoya da alınmasını teklif etti. Bu şekilde senaryoda ve filmde de Madhavan bandaj taktı..

* Zoobie Doobi şarkısı Shree 420 filmindeki Raj Kapoor'un ünlü şarkısı "pyaar hua ikraar huwa"'ya saygı adına çekildi. Raj Kapoor yerine Aamir Khan, NArgis yerine KAreena oynadı.


* Aamir 3 idiots'un reklamı için ülkeyi kılık değiştirerek dolaştı . Filmde arkadaşlarından uzaklaşarak kendisini kaybettiren birini canlandırıyordu


* Raju Hirani filmin isminin "Aptallar" olmasını istedi. Ama Deepak Shivdasani tarafından çoktan kayda geçirilmişti filmin ismi, Deepak başlıktan vazgeçmek istemedi ve değişim için yüksek bir meblağ belirledi. Daha sonra Aamir'İn önerisi ile 3 idiots olarak belirlendi.Daha sonra Deepak tekrar aptallar olarak değiştirmek istediyse de Aamir ikna etti.


*Oyuncu bulma konusunda en büyük sıkıntı 3 aptaldan birinin bulunması değil Joy'un babasının seçilmesiydi.


*Çalışılması en kolay aktör Aamir'in gençliğini canlandıran çocuktu.


*Omi (Chatur"Susturucu" Ramalingam) iç çamaşırları ile canlandırdıkları sahnede başkasının iç çamaşırını giymek zorunda kaldı.


*Boman Irani kariyeri boyunca en zorlandığı sahnenin Aamir'in karakterine Kalemi verdiği sahne olduğunu söyledi. Boman sahne boyunca son çekime kadar gerçekten ağladı ve birçok kez çekim tekrarlandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder