13 Haziran 2013 Perşembe

visual studio ile çalışırken dağınık kodları otomatik düzeltebilirsiniz
ctrl+k yapın ve sonra ctrl+d yapın
eğer çalışmazsa bir satırın en son karakterinin yanına tıklayın öyle deneyin.
------------
bir kodu yazıp taba basarsanız örneğin for...
for'u hazır oluşturur küme parantezini bile koyar size sadece değişken adını değiştirmek düşer
----------
bir kodu yazıp ctrl+space yaparsanız yanına gelebilecek bütün ihtimalleri listeler.
--------


---------------
seçtiğiniz kodları istediğiniz yere sürükleyebilirsiniz:
http://social.msdn.microsoft.com/Forums/tr-TR/vstr/thread/0ae886f2-eb6e-4d34-aefc-8aab0ebc9803/#x_Soru5

Taşımak istediğiniz kod-metin bloğunu seçerek birincil mouse butonuna basılı tutarak istediğiniz yere sürükleyip bırakmanız mümkün. Bu sayede farklı dosyalar arası kod-metin taşıyabilirsiniz. Ayrıca metni taşırken CTRL tuşuna basılı tutmanız halinde taşıma yerine kopyalama işlemi de yapabilirsiniz.
--------------
aynı anda hem kod yazıp hem sonucu görmek için pencere bölme işlemi:
http://social.msdn.microsoft.com/Forums/tr-TR/vstr/thread/0ae886f2-eb6e-4d34-aefc-8aab0ebc9803/#x_Soru8

Pencere Bölme (Window Split)

Bazı büyük belgeler üzerinde çalışırken belgenin bir kopyasını aynı anda görmek isteyebilirsiniz. Bu durumda Window Split kullanarak belgeyi 2 ayrı pencerede görüntüleyebilir bu pencereler arasında F6 kısayolunu kullanarak gezinebilirsiniz.
Window Split özelliğini kullanmak için Menü çubuğundan Window -> Split diyebilir ya da aşağıdaki ekran görüntüsünü inceleyebilirsiniz.





----------

Editör içerisinde satır numaralarının görüntülenmesi
Editör içerisinde satır numaralarını görüntülemek için Tools->Options->TextEditor-> All Languages -> General adımlarını izledikten sonra Line Numbers seçeneğini aktif duruma getirmelisiniz.



Microsoft bu servisi kullanıcılarına yardım etme, Microsoft ürünleri ve teknolojileriyle ilgili bilgi bankasını genişletme amacıyla ücretsiz sunmaktadır.
Bu içerik olduğu gibi benim tarafımdan hazırlanmış olup Microsoft tarafından herhangi gibi bir sorumluluk üstlenildiği anlamına gelmez.


Editör üzerinde kod sürükleyip bırakma işlemleri
Taşımak istediğiniz kod-metin bloğunu seçerek birincil mouse butonuna basılı tutarak istediğiniz yere sürükleyip bırakmanız mümkün. Bu sayede farklı dosyalar arası kod-metin taşıyabilirsiniz. Ayrıca metni taşırken CTRL tuşuna basılı tutmanız halinde taşıma yerine kopyalama işlemi de yapabilirsiniz.




CTRL Sürükle Bırak :




Editör içerisinde Kolon-Kutu seçim işlemi
Shift + Yön tuşları kombinasyonu ile metin seçme işlemini yapabiliyoruz. Ancak bir sütunu seçmek istediğimizde bu özellik bize yetmeyecektir. Shift + Alt + Yön tuşları kombinasyonunu kullanarak editör içerisinde seçmek istediğiniz metni kolon bazlı da seçebilirsiniz.

 

Kullanılmayan "Using" ifadelerinin kaldırılması
C# dilini kullanıyorsanız editör içerisinde sağ tık -> Organize Usings -> Remove unused Usings diyerek kullanılmayan using ifadelerini silmeniz mümkün.







Belirtilen dosya uzantıları ile editörün ilişkilendirilmesi
Tools -> options -> Text Editor -> File Extension penceresinde belirleyeceğiniz her uzantı için hangi editörü kullanacağınızı seçebilirsiniz.









IntelliSense ifade tamamlamanın (statement completion) manuel olarak çağrılması
İfade tamamlamayı editör içerisinde Ctrl + J kısayolu ile aktifleştirebilirsiniz,yine bu özellik Text Editor çuğundaki simge ile de kullanılabilir.













Hiç yorum yok:

Yorum Gönder